top of page

WIJNHUIS VINTGES

EEN WIJNWINKEL MET BELEVING

Wijnhuis Vintges is opgericht door Alexander Vintges.

Sinds 01 december 2021 is onze winkel aan de Dorpstraat 83 te Ulvenhout geopend. Hier vind je de mooiste wijnen voor thuis, om te bewaren in de wijnkelder of voor borrels en feestjes.

Komt u graag op een vrijdag of zaterdag langs, dan staan er heerlijke wijnen open om te proeven. Naast onze collectie aan wijnen verkopen wij ook gedistilleerd uit de omgeving Ulvenhout. Zo hebben wij oa. Koremans Limoncello, BelcRum en De Rascal Gin. Tevens hebben wij heerlijke olijfolie, kookboeken en mooie lederen wijnkoelers.

Na sluitingstijd van de winkel kunt u ook bij ons terecht voor een heerlijke wijn/spijs proeverij, geheel verzorgd door Alexander zelf.

Tevens organiseren wij regelmatig open proeverijen in samenwerking met onze wijnleveranciers, zodat u nog meer het verhaal achter die ene wijn komt te weten

DSC_0006-2.jpg

OVER ONS

26.jpg
ALEXANDER VINTGES

Even voorstellen, Mijn naam is Alexander Vintges en sinds augustus 2021 trotse eigenaar van Wijnhuis Vintges. Ik heb de liefde voor wijn gedurende jaren in de Horeca ontwikkeld.

Vanaf kleins af aan ben ik opgegeroeid met lekker eten en mooie wijnen. Ik wist daarom ook op jonge leeftijd al dat ik in de horeca wilde. Op mijn 16e ben ik gestart in de keuken bij Restauant Wolfslaar* . Daar heb ik alle fijne kneepjes van het vak geleerd. Tijdens mijn jaren in de horeca heb ik mooie stages gedaan, zoals in Schotland bij Gleneagles. Tijdens deze stage kwam ik steeds meer in aanraking met bijzondere wijnen en vond ik de verhalen achter de wijn erg interessant.

Eenmaal terug in Nederland vond ik de wijn wereld zo interessant dat ik ben gaan werken bij Wijnhuis 1535 en ben ik bij de Echoput bij Edwin Raben de opleiding Gastronoom-Sommelier gaan volgen.

Hiervoor heb ik nog een catering bedrijf gehad waar ik exclusieve diners bij de gasten thuis verzorgde. Uiteindelijk heb ik besloten om mijn focus te leggen op mijn droom en ben ik me verder gaan verdiepen in de wijn. Ik ben verder gaan studeren en  gestart met de opleiding WSET-3 bij Wijnbar Pinot. Na het behalen van dit diploma ben ik voor mezelf gestart en opzoek gegaan naar een winkel ruimte. Dit is uiteindelijk het pand geworden aan de Dorpstraat 83 te Ulvenhout.  Het oude dorpscafé van Ulvenhout!

bottom of page